Welke soorten creditcards zijn het voordeligst? Ongelofelijk!

Om te beginnen zijn er twee merken van creditcards, de Visa en Mastercard. Hier moet je al een eerste keuze uit maken. Welke maakt niet echt veel uit, want ze doen allebei net hetzelfde. Je kan er waar mee ook op krediet mee kopen. In een supermarkt in de buurt, via het internet of in een ander land. Maar welke is nu de voordeligste creditcard? Bekijk hieronder de soorten creditcards.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Om de soorten creditcards te bekijken kan je het internet gebruiken. Elke website van een bank geeft het volledige aanbod van creditcards weer. Daar moet je dan uiteindelijk een keuze in maken. Eerst eens kijken welke de voordeligste kaart is natuurlijk. Als je door de lijst gaat van creditcards dan moet je op enkele zaken letten, zoals de uitgavelimiet. Dit geeft weer hoeveel je maandelijks kan uitgeven met de kredietkaart. Standaard ligt dit bedrag rond de 1250 euro of 1500 euro. Vaak meer dan voldoende om maandelijks je aankopen te doen met deze kaart. In veel gevallen zijn je inkomsten ook rond dit bedrag. Voor een bank is het belangrijk het risico in een klant zo laag mogelijk te houden. Dat wil zeggen dat ze met zekerheid willen dat je inkomsten hebt als je een creditcard gebruikt.

Bij de aanvraag van een creditcard moet je dus enkele loonfiches kunnen voorleggen. Zo ziet een bank wat je inkomsten zijn en dat zal de aanvraag zeker bevorderen. Na die aanvraag kan het ongeveer 10 tot 14 dagen duren eer de creditcard klaar is om te gebruiken. Je kan ze dan afhalen in een bankkantoor in de buurt of bij je thuis krijgen. Samen met de pincode. Pas deze code zo snel mogelijk aan, zodat jij de enige bent die deze kent.

Creditcards zijn ook handig omdat ze een verzekering hebben. Mocht er dus iets verkeerd gaan met een aankoop dan kan je hier beroep op doen. Stel dat je iets via het internet koopt en je krijgt een defect artikel dan kan je verzekering gebruiken. Zij kunnen de betaling dan even uitstellen tot er een oplossing uit de bus komt.

Vergelijk de kosten van een creditcard door de websites van banken te bezoeken. Daar zie je alle kosten duidelijk vermeld staan. Het is nu zaak de kaart eruit te zoeken die het best bij je past. Iedereen geeft geld uit op andere manieren. De ene gebruikt bankkaarten enkel in plaatselijke winkels, terwijl de andere vaak reist en in het buitenland zijn creditcard gebruikt.

Eens je dat weet dan kan je aan de slag met de goedkoopste creditcard aan te vragen. Via een handig formulier kan je de aanvraag doorsturen. Een bank zal dit verwerken en bij goed antwoord krijg je de creditcard ter gebruik.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.