Wij zochten uit hoeveel kosten een creditcard écht meebrengt!

Elke dienst die je afneemt bij een bank moet je kosten op betalen. Hoeveel dat precies is hangt af van de dienst zelf en welke bank je kiest. Aangezien er heel wat banken zijn heb je ook concurrentie waar jij als consument van kan profiteren. Maar welke banken zijn dan de beste keuze en waar zijn de creditcard kosten het laagste? Lees verder om het allemaal te ontdekken.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Om een creditcard aan te vragen kan je best aan de slag gaan via het internet. Alle banken hebben toch een zeer uitgebreide website waar je alle informatie op kan vinden. Zeer handig en heel wat tijdsbesparing. In een bankkantoor kan het ook nog, maar dat neemt veel tijd in beslag en je hoort steeds maar een bank per keer. Door de kosten te vergelijken via het internet heb je snel een overzicht van alle creditcards die verkrijgbaar zijn. Het is in de eerste plaats belangrijk dat je weet welke creditcard je wenst aan te vragen. Er zijn twee bekende merken, Visa en Mastercard. Beide doen net hetzelfde, ze laten je toe op krediet te kopen. Het belangrijke is welke uitgavelimiet je hebt met de kaart en de extra verzekering die inbegrepen is.

De uitgavelimiet van een creditcard staat vaak standaard op 1500 euro. Bij de ene bank iets minder of iets meer. Dat bedrag is vaak al meer dan voldoende om je uitgaven mee te betalen. Maar het kan zijn dat je vaak reist of vaak grote bedragen moet uitgeven. Dan is een hogere limiet wel handig. Je kan die laten verhogen of een creditcard nemen waar de limiet al aangepast is. Maar daar zal je dan ook meer kosten voor moeten betalen. Hoeveel dat precies is zie je op de website van de bank. Eens je een prijs weet kan je vergelijken met andere banken.

Blijft zoeken tot je de creditcard met laagste kosten hebt gevonden. Aangezien het niet uitmaakt bij welke bank je een creditcard aanvraagt. Het kan tegenwoordig perfect om meerdere diensten bij verschillende banken af te nemen. De creditcard zal dan gekoppeld worden aan de rekening waar je loon op staat.

De creditcard kosten hangen dus af van de bank waar je ze afneemt. En van de uitgaven die je ermee wenst te doen. Veel mensen gebruiken een creditcard om in de supermarkt te gebruiken en af en toe een online aankoop te verrichten. Maar er zijn ook zakenmensen die veel geld uitgeven en dan kunnen ze een creditcard goed gebruiken. Of als je lange tijd op reis bent dan is een kredietkaart zeer handig. Je moet niet met cash geld rondlopen en je kan veilig betalen met een pincode.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.