Hoe weet je zeker dat je de juiste kredietverzekering kiest?

Een kredietverzekering biedt dekking voor het risico dat je als bedrijf loopt indien een debiteur geleverde goederen of diensten niet betaalt. Het is een verzekering die vooral uitkomst biedt aan bedrijven die op krediet leveren. Er bestaat altijd een risico dat een afnemer failliet gaat of dat er bij het bedrijf sprake is van een surseance van betaling. Er zijn allerlei verzekeraars die een kredietverzekering aanbieden, maar hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Dat ontdek je hier.

Kredietverzekering

 

Let op de services

Het is bij de keuze voor een kredietverzekering belangrijk om te letten op de services die je onder de dekking wilt laten vallen. Het is afhankelijk van je bedrijf en van de behoefte welke services belangrijk zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om dekking tegen schade door afnemers die de rekening niet betalen. Je krijgt de schade dan vergoedt, waarbij er doorgaans een percentage van de vorderingen wordt afgesproken.

Een andere servicedekking heeft betrekking op informatie over klanten. Dat betekent dat het mogelijk is om voordat je een levering doet informatie kan aanvragen over de klant. Hierdoor is na te gaan of het verantwoord is om op krediet aan de klant te leveren. Dan is er ook nog een service die betrekking heeft op incasso van facturen in Nederland en in het buitenland. Een goede kredietverzekeraar biedt al deze services aan en geeft je ook advies wat voor jouw bedrijf nodig is.

Let op de kosten

Het is uiteraard ook van belang om op de kosten te letten bij het kiezen van de juiste kredietverzekering. Een kredietverzekeraar biedt doorgaans meerdere opties aan om een keuze uit te maken. De hoogte van de kosten van een kredietverzekering varieert wat dat betreft dan ook. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op basis van de omzet van je bedrijf een vast bedrag te betalen.

Een andere optie om de kosten vast te stellen, is de verzekeringspremie te bepalen in de vorm van een percentage van je bedrijfsomzet. Het is uiteraard altijd mogelijk om vooraf een premiecheck aan te vragen zonder dat je ergens aan vastzit. Er is voor ieder type bedrijf in ieder geval een passende kredietverzekering beschikbaar. Het is om de juiste keuze te maken vooral ook belangrijk om je goed in te lezen in de opties en de verschillen. Of je daarin bijvoorbeeld te laten adviseren door een kredietverzekeraar.

Let op: geld lenen kost ook geld.