Wij helpen je bij de aanvraag van een kredietkaart!

Hoe lang is het al geleden dat je nog in een bankkantoor geweest bent? Had je al internet? Dan is het al vele jaren geleden. Een tijd waar je nog voor alles aan het loket moest aanschuiven en alles op papier invullen. Nu kan dat ook nog maar zijn de procedures en toepassingen toch al beter geworden. Dankzij het internet kan je nu haast zelf een aanvraag van een kredietkaart indienen. Makkelijker kan niet, maar er zijn toch enkele zaken om op te letten.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Ga niet te snel te werk en vraag niet de eerste en beste kredietkaart aan. Het lijkt overal hetzelfde, tot je de kosten hebt vergeleken. Dat kan wel nogal verschillen bij de banken. Aangezien banken winst moeten maken en dus kosten aanrekenen op hun diensten moet je hier goed voor opletten. Als je goed kijkt, dan zie je soms een interessant voorstel om een gratis kredietkaart te verkrijgen, of een andere gratis dienst, zoals een bankrekening. Het is een kleine oefening om dit wat in de gaten te houden. Nog makkelijker is al die gegevens vergelijken. Het staat allemaal op het internet te lezen en zelfs via de website van de banken. Dit vervangt zo wat het fysiek kantoor in de straat. Je kan er heen surfen met je laptop of smartphone en alle informatie lezen.

Als je kijkt naar een pagina over kredietkaarten bij banken dan zie je dat er heel wat verschillende versies zijn. Er zijn verschillen op te merken tussen uitgavelimiet, verzekeringen en merken. De twee bekendste merken zijn Visa en Mastercard. Beide doen ze exact hetzelfde. Het is zoals kiezen tussen Mercedes en Bmw, beide brengen ze je van punt a naar b, maar de toeters en bellen maken het verschil.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Kijk om te beginnen bij je huisbank, waar je je bankkaart en zichtrekening al hebt. Het kan interessant zijn, maar voor je vergelijkt weet je het niet. Andere banken kunnen veel betere tarieven hebben en die kan je lezen op hun website. Zorg wel dat je steeds naar dezelfde kredietkaart kijkt. Het kan zijn dat de ene een hogere uitgavelimiet heeft dan de andere. Een vergelijk moet je steeds voor hetzelfde doen bij verschillende aanbieders. Een uitgavelimiet staat standaard op ongeveer € 1250,00. Mocht je denken dat dit niet voldoende is om je maandelijkse uitgaven mee te doen, dan kan je kijken naar een kredietkaart met een hogere limiet. Dit kan handig zijn als je vaak reist of voor een zelfstandige activiteit veel aankopen moet doen. Om die uitgaven te kunnen betalen moet je wel inkomsten kunnen voorleggen, dat is een vereiste om een kredietkaart aan te vragen.

Let op: geld lenen kost ook geld.