De complete gids voor wie een kredietkaart bij KBC wil bestellen!

Het stappenplan om een kredietkaart bij KBC bank aan te vragen. Dankzij het internet en de uitgebreide website van de bank kan je dit geheel online doen. Uiteraard kan je ook terecht in een bankkantoor waar een medewerker je verder zal helpen. Er is een document in te vullen zodat een bank de aanvraag kan verwerken. Je moet een bewijs van inkomsten kunnen voorleggen en eventueel je meerderjarigheid bewijzen.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Een bank als KBC moeten we je niet meer voorstellen, ze hebben een bekende naam en heel veel klanten in ons land. Niet alleen omdat ze al veel jaren actief zijn hier, maar ook omdat ze een heel uitgebreid aanbod van diensten is. Van bankrekeningen tot bankkaarten naar leningen en uiteraard ook kredietkaarten. Je kan het allemaal vinden bij KBC. Wat moet je nu ondernemen om een kredietkaart aan te vragen? Aangezien je al een keuze hebt gemaakt voor KBC moet je niet meer vergelijken. Het kan zijn dat andere banken lagere kosten en betere voorwaarden hebben, maar de service van een bank telt ook mee natuurlijk. Een bank als KBC zet zijn klanten niet in de kou en heeft tal van kantoren over het ganse land. Bij vragen of problemen kan je steeds ergens terecht.

Maar nog handiger is om via het internet te werken. Blijf in je eigen woning en gebruik de laptop of je smartphone om de aanvraag in te dienen. Via de app of de website van kan je eraan beginnen. Een eerste stap is het ingeven van al je gegevens zoals naam en adres. Mogelijk heb je al een bankrekening bij KBC, die kan je ook ingeven. Een kredietkaart moet gekoppeld worden aan een zichtrekening om de betaling van de uitgaven in orde te maken. Je koopt op krediet dus het geld moet van je eigen rekening komen.

Heb je bij een andere bank een zichtrekening dan kan je die behouden en het rekeningnummer opgeven bij de aanvraag. De twee banken zullen dan het nodige doen om alles aan mekaar te koppelen eens je de kredietkaart gaat gebruiken. Vooraleer je dat kan doen met je een bron van inkomsten kunnen voorleggen. Het is haast onmogelijk om een kredietkaart te krijgen als je geen vaste job hebt. Je kan dit bewijzen als je enkele loonfiches van de laatste maanden hebt. Zo ziet een bank direct hoeveel je inkomsten zijn en hoe lang je al bij dezelfde werkgever werkt.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Eens je al die gegevens hebt ingevuld en doorgestuurd kan je wachten op nieuws van de bank. Aangezien ze enkele zaken moeten controleren kan hier enige tijd overgaan. Vaak rond de 10 tot 14 dagen. Als de bank je aanvraag goedkeurt dan krijg je de kredietkaart in de bus of af te halen in een bankkantoor in de buurt.

Let op: geld lenen kost ook geld.