Handige tips voor wie een credit card wil aanvragen!

Mocht je niet goed weten hoe je het moet aanpakken om een credit card aan te vragen, dan geven we je hier enkele duidelijke tips. Het is niet meer zo lastig als vroeger, toen je nog naar een bankkantoor moest gaan. Nu kan dat makkelijk vanop je laptop thuis. Het internet heeft hier veel aan gedaan en ook banken profiteren hiervan mee. Ze hebben een nieuwe wereld ontdekt om nieuwe klanten te zoeken en dat werkt.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Een eerste tip die we je kunnen geven is dat je meerdere banken moet vergelijken. Ga niet alleen informeren bij je huisbank. Het gaat dan vooral over de kosten die je moet betalen voor de credit card. Die kunnen bij je vaste bank hoger liggen in vergelijk met de andere aanbieders. Er zijn tal van banken, dus voldoende keuze. De bekende grootbanken, nieuwe banken en internet banken zijn op onze markt zeer actief. Jij kan hiervan profiteren. Via de website van die banken kan je op zoek gaan naar alle informatie en ook de kosten bekijken.

Een volgende tip is dat je moet uitmaken welk soort credit card je wil. De standaard versie kan voldoende zijn, maar als je grote aankopen wil doen kan je meer nodig hebben. Dan gaat het vaak over de uitgave limiet die de hoogte in moet. Die ligt vaak rond de 1500 euro. Voor de meeste mensen wel voldoende, maar voor jou kan dit anders zijn. Je kan deze laten verhogen, of een full option credit card nemen waarbij die al een pak hoger ligt. Denk eens goed na voor wat je de credit card wil gebruiken. Is dat om af en toe een betaling in de plaatselijke supermarkt te doen en via het internet? Dan is een standaard versie meer dan voldoende. Heb je ze nodig om op reis je onkosten te betalen, dan kan je kijken naar een andere versie. Meer dan keuze genoeg, zoals je wel kan zien.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Ben je van plan om de aanvraag te doen, dan moet je enkele gegevens doorsturen. Naam en adres gegevens spreekt voor zich, maar ook je inkomsten zijn dan van belang. Naast het feit dat je ook meerderjarig moet zijn om een credit card te mogen gebruiken. Heb je inkomsten uit arbeid of een zelfstandige activiteit, dan kan je die gebruiken om je inkomsten te bewijzen. Met een credit card koop je op krediet dus je betalingen worden pas een maand later uitgevoerd. Om die periode te overbruggen zal een bank bewijzen moeten zien dat je die uitgaven kan betalen. Als je dat probleemloos kan doen, dan mag je op een positief antwoord rekenen van de bank. De credit card komt dan na de aanvraag ongeveer twee weken later bij je thuis. Vanaf dan kan je ze gaan gebruiken.

Let op: geld lenen kost ook geld.