Ben je als creditcardhouder wel degelijk beschermd? Vergelijk hier!

Betalingen uitvoeren moet snel en makkelijk zijn. Met een pincode en je betaalkaart of creditcard is dit zo gedaan. Maar welke bescherming geniet je als je met je creditcard in de winkel of online aan het betalen bent? Dat vragen te weinig mensen zich nog af. Als je je dus afvraagt hoe dit allemaal in mekaar zit, lees dan volgend artikel helemaal. Op die manier ben je volledig op de hoogte.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Als je geld uitgeeft dan heb je ook een vorm van bescherming nodig. Er zijn allerlei manieren om in aanraking te komen met fraude. En als het je overkomt dan ben je er vaak niet van op de hoogte. Hoe zit dat dan met de bescherming als je gebruik maakt van een kredietkaart? Die is er, afhankelijk van de soort kredietkaart die je hebt kan dat tot zeer hoge bedragen oplopen. Elke kredietkaart heeft een verzekering inbegrepen. Deze kan tussenbeide komen mocht er bij een betaling iets verkeerd gaan.

Dat wil niet zeggen dat de betaling niet lukt, maar dat er iets verkeerd gaat met de levering van je artikel. Een defect of schade kan veroorzaakt zijn bij de verzending. Als je dan te maken hebt met een webwinkel waar het retourbeleid niet zo best is, kan het zijn dat je het artikel niet kan terug sturen en je geld kwijt bent. In veel andere gevallen kan je wel je artikel terug sturen. En eventueel een nieuw of vervang artikel krijgen. Of als het echt niet anders kan, gewoon je geld terug vragen.

Maar bij dit soort problemen heb je een verzekering die het voor je opneemt en eventueel de betaling niet doorvoert. Zo geraakt de winkel niet aan zijn geld en heb jij een stok achter de deur om toch degelijke service te krijgen. Aarzel niet om jouw bescherming via de verzekering aan te spreken in geval van problemen. Het is net dat wat een creditcard interessant maakt om mee te betalen.

Bij de aanvraag van een creditcard moet je eens goed kijken naar de kleine lettertjes. Die zijn interessant om te weten, zeker als het om bescherming gaat. Daar staat vaak te lezen in welke gevallen je beroep kan doen op de verzekering en tot welk bedrag je verzekerd bent. Ook al kan je maandelijks niet meer uitgeven dan je uitgavelimiet, toch is de hoogte van het bedrag vaak nog een pak hoger.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Kies een bank naar voorkeur om de creditcard aan te vragen. Informeer goed naar de voorwaarden en de bescherming die je geniet. Alleen zo stel je jezelf op de hoogte en ben je in de toekomst zeker mocht er iets verkeerd gaan. Het is altijd goed uitkijken waar je een aankoop doet met een creditcard, zeker via het internet kunnen er louche praktijken gebeuren.

Let op: geld lenen kost ook geld.