De beste creditcard van het moment: dit raad je nooit!

Hoe kan je de beste creditcard van dit moment zoeken? Dat doe je via het internet. Het aanbod van alle banken staat online te lezen voor iedereen die het wil. Vanuit je eigen huis kan je met een computer aan de slag. Op die manier kan je alle beschikbare creditcards bekijken en een keuze maken. Er zijn enkele zaken waar je naar moet kijken om een keuze te maken voor een creditcard. Welke juist ontdek je in dit artikel.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Als je op zoek gaat naar een kredietkaart zijn er enkele zaken om te bekijken. Het eerste is de uitgavelimiet. Deze geeft weer hoeveel euro je maandelijks kan uitgeven met de kredietkaart. Bij een standaard kaart ligt dit bedrag rond 1500 euro. Vaak meer dan voldoende om de nodige aankopen te kunnen doen. Maar niet iedereen heeft genoeg aan de standaard uitgavelimiet. Voor iemand die vaak reist en hotels en vluchten moet boeken is een hogere limiet nodig. Dat kan voor hobby of reizen zijn. Maar dan moet je verder kijken naar een creditcard met alles op en aan. Hier betaal je ook een hogere bijdrage voor per jaar.

De uitgavelimiet kiezen hangt dus af van wat soort persoon je bent. Als je naar je uitgaven kijkt van de laatste maanden of jaren kan je dat snel zien. Koop je enkel in buurtwinkels en sporadisch via het internet, dan heb je voldoende aan een standaard kredietkaart. Ben je vaak op reis en heb je een degelijk betaalmiddel nodig, dan zijn extra opties best wel handig. De kosten in gebruik lopen dan wel wat op, maar daartegenover staat dat je de creditcard wereldwijd kan gebruiken.

Er zijn twee merken van creditcards, Visa en Mastercard. Welke je ook kiest, veel verschil zit er niet tussen de twee. Ze doen beide precies hetzelfde. Je kan er dus overal mee op krediet kopen. Om toch een verschil op te merken: Visa bestaat al iets langer. Maar intussen zijn beide wereldwijd aanvaard. Dus je hoeft je geen zorgen te maken als je aan de andere kant van de wereld een betaling wil maken. Ook niet als je in de winkel om de hoek nog een kleinigheid wil betalen.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Door te vergelijken zie je snel hoeveel de kosten bedragen voor het gebruik van een creditcard. Bij de ene bank kan dit wat hoger liggen dan de andere. Kijk vooral ook verder dan je eigen huisbank. Ook al heb je daar al je bankzaken lopen, kijk naar andere banken ook. Het kan zijn dat je daar voor precies dezelfde creditcard minder moet betalen. Het kan je tot nadenken aanzetten. Om eventueel alles eens onder de loep te nemen en eventueel te veranderen van bank. Als je jarenlang klant bent bij dezelfde bank dan ben je minder geneigd om nog te veranderen. Doe je dat toch dan kan het qua kosten heel wat schelen. Of wie weet dat je enkele diensten gratis kan gebruiken.

Let op: geld lenen kost ook geld.