Hier kunnen studenten ook een creditcard aanvragen!

Ook studenten kunnen gebruik maken van een creditcard. Op krediet kopen is voor iedereen interessant en studenten zijn een aparte doelgroep. Vaak hebben ze nog geen job, voldoende om de kosten te dekken van de uitgaven van de creditcard. Maar er zijn wel oplossingen hiervoor. Banken hebben dit eens goed bekeken en toch een studenten creditcard in hun aanbod gestoken.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

In normale omstandigheden moet je dus een job hebben met een vast inkomen. Met een creditcard ben je een risico voor een bank. Ze willen zeker zijn dat jij de inkomsten kan terug betalen, want je uitgavelimiet is in de meeste gevallen ongeveer gelijk met je inkomsten. Maar daarnaast heb je ook nog je andere uitgaven met andere bankkaarten. Dus je uitgaven kunnen maandelijks dan nogal oplopen. En banken houden niet van een te groot risico in klanten. Je zou dus kunnen stellen dat studenten een te groot risico vormen voor banken.

Er zijn wel enkele manieren om een student toch een creditcard te laten gebruiken. Bijvoorbeeld als deze op naam staat van een van de ouders. Zo is de kaart gelinkt aan de rekening van de ouders, die wel werken en waar wel loon op komt. En heeft de bank al wat meer zekerheid. Dan vragen de ouders een kredietkaart aan en overhandigen die aan de student. De aanvraag van een studenten creditcard kan je bij eender welke bank doen. Zeker als ze door de ouders aangevraagd zal worden. Dan kunnen zij alle formaliteiten in orde maken en de kredietkaart via de website van de bank aanvragen.

Nog een manier is een prepaid creditcard. Hiermee zet je een bepaald bedrag op de kaart, welke dan opgebruikt kan worden. Als het geld op is, dan werkt de kaart niet meer en moet je opnieuw opladen. Op die manier hou je controle over de uitgaven en dat kan als student zeer interessant zijn. Het is vaak een periode waar je niet zo veel geld hebt. Af en toe moet je dan rekenen op steun van ouders op dat vlak. Als je ouders je dan geld toesteken kan je even goed vragen om het te storten op de prepaid creditcard. Zo kan je deze eender waar gebruiken. In winkels in de buurt, op reis of voor online aankopen.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Dit zijn al twee manieren om als student een creditcard te gebruiken. En mocht je nog meer informatie willen, dan kunnen ze je in een bank verder helpen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid geworden. De tijd van enkel een zichtrekening en bankkaart is al lang voorbij in een bank. Zij moeten mee evolueren met de noden van de klanten, in dit geval studenten.

Let op: geld lenen kost ook geld.