Een kredietkaart aanvragen zonder gedoe: dat doe je toch online?

Via het internet ligt er een ganse wereld open. We kunnen echt alles bereiken van informatie, diensten en artikelen om te kopen. Vroeger had je nog een desktop computer nodig, nu kan dat makkelijk via je smartphone. Alle websites passen zich automatisch aan aan het scherm, waardoor je alles netjes kan bekijken. Dus ook een kredietkaart aanvragen kan je via het internet doen. Het is makkelijk, kost geen moeite en je hebt de kredietkaart snel in huis.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Iedereen heeft nu wel minstens één computer in huis. En heb je dat niet, dan is er wel een smartphone die je kan gebruiken. Want hiermee kan je ook op het internet en dus een website van een bank bezoeken. Want daar moet het gebeuren. De aanvraag van een kredietkaart doe je door allerlei gegevens door te sturen naar de bank. Zij verwerken de aanvraag en bij een positief antwoord krijg je kredietkaart na ongeveer twee weken. Het duurt iets langer dan een gewone bankkaart omdat de bank eerst moet nagaan of je wel een valabele klant bent. Het is vooral van belang dat je de uitgaven gemaakt met een kredietkaart ook steeds kan terug betalen. Hiervoor heb je dus inkomsten nodig, een vaste job die voor stabiliteit zorgt.

Zo een aanvraag is dus niet meer dan het invullen van gegevens. Je naam, adres, telefoonnummer, werkgever inkomsten en de rekening waar de bank het geld kan halen. Via domiciliëring zal het geld van de uitgaven dan terug gevorderd worden van de bank waar je loon op komt. Zijn de kredietkaart en bankrekening bij dezelfde bank, dan mag je nog sneller op beide oren slapen. Ook loonfiches om je inkomsten te bewijzen kan je doorsturen via de website. Zo ontvangt de bank je volledig dossier en kan je het antwoord afwachten. Als je met alles in orde bent dan mag je groen licht verwachten en binnenkort de kredietkaart afhalen of thuis krijgen.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Als je dan toch online zoekt, dan kan je maar beter eerst wat banken en kredietkaarten vergelijken. Niet voor de mooie kleur van de kaart, maar wel voor de kosten die je moet betalen. Want die verschillen nogal per bank en dat kan interessant zijn. Door te vergelijken zie je zo welke bank de goedkoopste is en welke bank net wat duurder. Het kan goed zijn dat je vaste huisbank bij een van de duurdere is. Dan is het een goed idee om eens verder te kijken en bij een andere bank een goedkopere kredietkaart aan te vragen. Ook al zal het verschil niet zo heel veel zijn, het is toch wel van belang te vergelijken. Zo weten banken ook dat hun klanten steeds de beste voorwaarden willen en moeten ze scherp blijven in de concurrentie strijd.

Let op: geld lenen kost ook geld.