De zakelijke creditcard: voor professionele onkosten op een rij

Voor de zakenmensen onder ons is het interessant om een creditcard op zak te hebben. Het vergemakkelijkt de aankopen en met een kredietkaart ben je zeker dat de transactie goed verloopt. Maar welke onkosten hangen er verder aan vast? Moet je daar rekening mee houden als zakenman. Banken hebben vaak andere tarieven voor zeflstandigen en particulieren. Hoe dat allemaal in mekaar zit ontdek je hier.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Als zakenman of vrouw heb je heel wat aan je hoofd. Het besturen van je onderneming is meer dan een dagdagelijkse job, er komt veel bij kijken. Je wil alles tot in de details kunnen uitvoeren, maar dat is niet altijd mogelijk. De zaken die je niet beheerst moet je uit handen geven. Personeel aanwerven kan een volgende stap zijn, maar dat is een serieuze investering in je zaak. Om investeringen te doen heb je geld nodig en dat geld moet je kunnen uitgeven. Cash is al lang geen optie meer wegens te onhandig en onveilig. Vandaag kiezen we voor betaalkaarten zoals bancontact en een zakelijke creditcard. Dit heeft zoveel meer voordelen en werkt veel sneller.

Beschik je nog niet over zo een creditcard, surf dan snel naar enkele websites van banken. Klik door naar het gedeelte voor professionals en bekijk daar het aanbod van zakelijke creditcards. Je merkt al snel dat het aanbod vrij groot is, dat kan lastig zijn om een keuze te maken. Maar eigenlijk is dit om een creditcard op maat te kunnen aanbieden. Niet iedereen heeft dezelfde eisen en verwachtingen. Dus ga eens goe na bij jezelf voor wat je de creditcard precies zou gebruiken. Om dagdagelijks bestellingen uit te voeren of is het eerder sporadisch. Dat hangt samen met de uitgavelimiet van de creditcard. Deze staat voor een particulier vaak standaard op 1500 euro. Heb jij hiermee genoeg als zelfstandige of heb je meer nodig. Als je vaak grote orders moet inkopen, dan kan dat bedrag veel te laag zijn. Maar alles moet ook bekeken worden met de inkomsten die je hebt. Je kan geen kredietkaart krijgen als je geen of te weinig inkomsten hebt.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

De onkosten die je hebt aan een creditcard hangen dus vast aan het type van creditcard dat je wenst te gebruiken. Hou je alles volgens de standaard, of heb je nood aan een uitgebreidere vorm, dan betaal je ook meer. Zo eenvoudig is het. Om een zakelijke creditcard aan te vragen kan je terecht bij je vaste huisbank, of bij een andere bank. Want de concurrentie tussen de banken zorgt ervoor dat jij als consument de beste voorwaarden kan krijgen. Door een zakelijke creditcard bij eender welke bank aan te vragen.

Let op: geld lenen kost ook geld.