De ultieme gids om alle voordelen van je creditcard te benutten!

Er zijn enkele interessante voordelen aan een creditcard. Wat deze zijn ontdek je in dit artikel. Het is bijna ondenkbaar geen kredietkaart te hebben dezer dagen. Het gemak dat het met zich meebrengt. Veel gezinnen gebruiken naast een gewone bankkaart ook een creditcard. Net omdat het een extra geeft aan betaalgemak. Ook naar veiligheid toe is het een interessante keuze.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Het eerst voordeel is meteen ook het meest voor de hand liggende: je kan op krediet kopen met een creditcard. Dat wil zeggen dat je dus vandaag iets kan aankopen in een winkel in de buurt, aan de andere kant van de wereld of via het internet. Dan gaat het geld steeds maar de volgende maand van je rekening. Handig dus om een financieel lastige periode te overbruggen. Een onverwachte kost of factuur kunnen altijd gebeuren. En om dan met een te laag saldo op je zichtrekening te zitten, dat wil je niet meemaken natuurlijk. Een creditcard kan dat makkelijk oplossen. Dan betaal je de factuur met de creditcard en je hoeft je niet meteen zorgen te maken.

Nog een voordeel is de veiligheid. Sowieso heb je een pincode die je krijgt samen met de creditcard. Maar daarnaast is er ook nog een CCV code. Dat zijn drie cijfers die achteraan op de creditcard staan. Deze dien je in te geven bij een betaling via het internet. Een dubbele beveiliging dus als je een aankoop verricht. Mocht er dan toch nog iets verkeerd gaan, zoals een defect artikel, dan kan je je verzekering inroepen. Zij bemiddelen dan voor jou, om tot een oplossing te komen. Het kan dan zijn dat ze de betaling even bevriezen tot er een oplossing uit de bus komt.

Een creditcard is wereldwijd te gebruiken. Je hebt de keuze tussen een Visa of een Mastercard, maar beide zijn over de ganse wereld te gebruiken. Dus ben je op reis voor zaken of plezier dan neem je de creditcard mee. Cash geld is helemaal niet meer zo veilig meer dezer dagen en ook onhandig.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Bij de aanvraag van een creditcard kan je via het internet aan de slag. De websites van banken zijn allemaal voorzien om alles online in te vullen en door te sturen. Je hoeft al je gegevens door te sturen en eventueel ook je financiele gegevens. Want dat is belangrijk voor de bank. Dat je ook inkomsten kan voorleggen. Voor een creditcard is dat nodig omdat je op krediet koopt. Stuur dus je loonfiches door en dan kan de bank dat allemaal verwerken. Als alles goed ontvangen is en je krijgt groen licht dan kan je de creditcard binnen ongeveer twee weken verwachten. Pas de pincode aan, zodat jij alleen deze kent.

Let op: geld lenen kost ook geld.