Optimaal genieten van de voordelen van een kredietkaart, dat doe je zo!

Dat een kredietkaart vele voordelen met zich meebrengt, dat is een zekerheid. Mocht je nog geen in je portefeuille hebben zitten, dan is de moment aangebroken. Een gewone betaalkaart is handig, maar als je echt een ander niveau wil behalen, dan is een kredietkaart aangeraden. Maar welke voordelen zijn dit nu precies en kunnen ze voor jou dienst doen? Lees het artikel verder en ontdek alles over de voordelen van een kredietkaart.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Het eerste en misschien wel het belangrijkste voordeel is dat je op krediet kan betalen. Dat wil zeggen dat je vandaag een aankoop kan doen en je ziet het geld pas de volgende maand van je rekening gaan. Handig om een groot bedrag in een keer uit te geven, of om het einde van de maand te overbruggen. Je kan een kredietkaart gebruiken zowel in winkels in de buurt of aan de andere kant van de wereld. Ook via het internet kan je een kredietkaart inzetten om je betalingen door te voeren. Alle gebruikelijke kanalen zijn dus mogelijk. Dankzij de uitgavelimiet ga je nooit over een bepaald bedrag heen. Zo kom je niet in de problemen mocht je eens een maand teveel uitgeven. Net daarom bestaat de uitgavelimiet. Ten andere ook wel zodat een bank weet dat je je uitgaven kan terug betalen.

Om een kredietkaart te kunnen krijgen moet je inkomsten kunnen voorleggen aan een bank. Een job bij een baas of een zelfstandig beroep of een combinatie ervan. Zonder inkomsten zal het niet lukken. De kosten van een kredietkaart hangen af van de soort die je gebruikt en welke opties je er hebt bijgenomen. Je hebt de standaard kredietkaarten of de versies met meer opties, bijvoorbeeld een hogere uitgavelimiet of een uitgebreidere verzekering.

Als je zoekt naar een kredietkaart blijf dan niet teveel bij je huisbank. Ook al lijkt het makkelijk alle diensten bij een bank af te nemen, het kan een verschil in kosten opleveren als je elders kijkt. Andere banken bieden ook kredietkaarten aan en dat kan soms aan lagere kosten zijn. Je hoeft dan niet al je diensten bij je vaste bank te verhuizen. Vraag een kredietkaart aan bij een andere bank en betaal de uitgaven terug via domiciliëring. Dit kan je aangeven bij de aanvraag en maken de banken onderling in orde.

Dat je een kredietkaart wereldwijd kan gebruiken wist je al. Ook dat er twee merken zijn waar je uit kan kiezen? Je hebt namelijk Visa en Mastercard als bekende merken. Het gebruik is bij de twee exact hetzelfde. Mocht je twijfelen tussen een van beide, maak je geen zorgen, je kan ze allebei eender waar gebruiken. Visa bestaat iets langer dan Mastercard, maar qua dekking is dit volledig gelijk.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.