Hoeveel kost een kredietkaart bij KBC? Zijn andere kaarten voordeliger?

Een grootbank als KBC heeft in ons land een groot aantal klanten. Ze zijn hier al jaren actief en zijn niet voor niets een bekende bank. Door hun jarenlange service en aanbieden van diensten zijn veel mensen overgestapt naar KBC. Ook voor een kredietkaart kan je er terecht en net daarover gaan we het hebben in dit artikel. Wat zijn de voor en nadelen, zijn er kosten aan verbonden en hoe zit dat in vergelijking met andere banken?

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Naast KBC zijn er nog tal van banken waar je een kredietkaart kan aanvragen. De kaart zelf doet van elke bank hetzelfde, je kan er overal mee betalen en het geld gaat pas een maand later van je rekening. Zeer handig voor vele gezinnen. Maar wat maakt de KBC kredietkaart nu zo interessant? Aangezien ze zoveel klanten hebben is het de moeite om zelf ook eens een kijkje te nemen. Je hoeft daarom niet direct naar een kantoor te gaan, je kan ook via het internet gaan. KBC heeft een uitgebreide en duidelijke bank waar je alle informatie en kosten kan lezen. Dat kost je tot nu toe nog niets dus. Op de pagina over kredietkaarten kan je alles eens goed doornemen. Kijk vooral goed wat de kosten zijn.

Om nu een idee te vormen of die kosten hoog zijn, vergelijk je best ook eens met andere banken. Het kan zijn dat een kredietkaart elders goedkoper is. Maar dan moet je goed zien of het wel over dezelfde eigenschappen gaat. De uitgavelimiet kan anders zijn, een extra verzekering voorzien of een beperking op het gebruik. Het zijn allemaal mogelijkheden en aangezien er toch een vrij groot assortiment kredietkaarten is, hou je dit maar best goed in de gaten. De uitgavelimiet is vaak een eerste verschil. Dit zal bepalen hoeveel je maandelijks kan uitgeven met de kredietkaart. Een standaard kredietkaart kan tot ongeveer € 1500,00 gaan. Wens je hoger te gaan, kijk dan om deze te laten verhogen of een andere kredietkaart te nemen.

Wat een kredietkaart ook interessant maakt is de verzekering die erin zitten. Bij een aankoop die verkeerd loopt, bijvoorbeeld een defect artikel of je krijgt je pakket niet thuis, kan je de verzekering aanspreken. De standaard kredietkaart zal je verzekeren tot een bepaald bedrag. Een hogere vorm van kredietkaart zal je voor nog meer verzekeren. Iets om te overwegen als je van plan bent grote uitgaven te doen. Vooral op reis kan dit interessant zijn, voor werk of plezier. Dan wil je zekerheid en een betrouwbaar betaalmiddel op zak hebben.

Zo heb je dus enkele zaken om naar te kijken, een KBC kredietkaart is dus makkelijk te verkrijgen. Via een bankkantoor of via het internet aan te vragen. Om er eentje vast te krijgen moet je wel ouder dan 18 zijn en over een vast inkomen beschikken. Aangezien je op krediet koopt wil een bank zekerheid dat je de uitgaven ook kan terug betalen.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.