De virtuele kredietkaart: handig, snel aan te vragen, en voordelig!

Een kredietkaart kent heel wat voordelen, je kan op krediet betalen. Bij elke aankoop gaat het geld pas een maand later van je rekening. Een virtuele kredietkaart heeft hetzelfde gemak, echter heb je hier geen kaart in bezit. Je hebt wel een kaartnummer, naam, pincode en csv code. Hiermee kan je dan alleen online betalingen doen. Ideaal voor de online shopper.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Online shoppen is zeer populair tegenwoordig, we kunnen zo wat alles kopen via het internet. De talrijke webwinkels bieden een waaier aan producten die we ook in fysieke winkels vinden. Maar met dat gemak dat je de deur niet meer hoeft uit te gaan. Vaak kan je al bestellen met levering op de volgende dag. Als we zoveel bestellen hebben we ook een degelijk betaalmiddel nodig. Je kan vaak kiezen tussen bancontact, iDeal, Paypal en kredietkaart.

Een interessante vorm van betalen is met een kredietkaart. Nu aankopen wil zeggen dat je het geld pas een maand later van je bankrekening ziet gaan. Met een virtuele kredietkaart is dit net hetzelfde, maar je kan enkel via het internet aankopen doen. Een normale kredietkaart heeft vaak een standaard uitgave limiet van € 1500. Wat ongeveer overeenkomt met je loon. Bij een virtuele kredietkaart ligt dit bedrag een pak lager. Dit gaat vaak over € 150 per aankoop en € 2500 op een jaar tijd. Heus wel voldoende om enkele aankopen mee te doen dus en je hebt het gemak van op krediet betalen.

Je kan dat bedrag steeds opladen via je PC banking, dus je hebt het zelf in de hand. Er zijn geen tussenpersonen nodig om dit in orde te maken. Zo een virtuele kredietkaart is ook handig om een hotelovernachting te betalen. Daar is vaak een kredietkaart voor nodig, maar als je er geen hebt en nog geen nood hebt om eentje aan te vragen dan is een virtuele versie de ideale oplossing. Of om cadeau te geven is het ook handig. Iemand een bedrag laten spenderen via de kredietkaart tot het volledig op is. Aangezien er geen effectieve kaart aan te pas komt zijn er ook geen kosten daarvoor. Dit kan handig zijn voor een student die maandelijks een klein bedrag nodig heeft.

Wens je een virtuele kredietkaart aan te vragen dan kan je dat bij je vaste huisbank doen. Of toch bij een andere bank een interessanter voorstel gezien, dan kan je dit ook overwegen. Deze vorm van kredietkaart heeft geen al te grote voorwaarden, aangezien je zelf het geld erop moet storten. Bij een klassieke kredietkaart is dat anders, waar je eerst uitgaven kan doen en pas nadien de terugbetaling via je bankrekening in orde zal brengen. Op die manier schiet de bank het geld je bij wijze van spreken voor. Dat is een risico voor een bank en dat moet steeds zo laag mogelijk blijven.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.