Zo vraag je snel het nummer van je kredietkaart aan!

Het nummer van een kredietkaart aanvragen is niet zo moeilijk. Het nummer staat op de kredietkaart dus als je de aanvraag doorgeeft dan krijg je beide in een keer bij je aan. Hoe je zo een kredietkaart het best aanvraagt, dat ontdek je in dit artikel. Dankzij de komst en het gemak van het internet kan je hier zeer snel mee aan de slag en heb je ook vaak je kredietkaart snel in huis.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Om een kredietkaart nummer aan te vragen heb je een job nodig. En dan gaat het vooral over de inkomsten die je moet kunnen bewijzen aan een bank. Aangezien je met een kredietkaart op krediet koopt gaat het geld niet direct van je bankrekening. De bank schiet dat geld als het ware voor, zij staan ‘borg’ dat je het geld een maand later wel kan terug betalen. Vandaar dat je alleen een kredietkaart kan gebruiken als je een loonfiche kan voorleggen. Dan zien ze hoeveel je inkomsten zijn en eventueel hoelang je al aan het werk bent. Dit is een eerste belangrijke stap, die vraag ga je zeker krijgen. Je kan dus maar best iets meenemen als je in een bankkantoor zit.

Ook als je de aanvraag via het internet doet dan heb je een formulier om bestanden door te sturen. Je kan je loonfiche inscannen en op die manier doorsturen. Via de digitale weg gaat het mogelijk nog sneller, de bank verwerkt je aanvraag dan goed op tijd. Verwacht niet te snel een antwoord, het kan vaak tot 14 dagen duren eer je bericht krijgt. Als de aanvraag goedgekeurd is krijg je de kredietkaart bij je thuis samen met de pincode. Het is aan te raden om die pincode direct te veranderen, dan weet alleen jij die en kan er geen misbruik optreden.

De keuze van bank ligt ook volledig bij jou. Het is niet meer zoals vroeger dat je alle diensten bij eenzelfde bank moet afnemen. Je kan nu perfect een zichtrekening, autolening en kredietkaart bij verschillende banken hebben. Op die manier kan je steeds de beste voorwaarden verkrijgen. Op elke dienst die je bij een bank afneemt betaal je kosten. Als je bij een andere bank een goedkopere kredietkaart kan verkrijgen dan moet je dat zeker doen. Het is door te vergelijken dat je de beste voorwaarden te zien krijgt. Banken bieden het al aan via hun eigen website, om online simulaties te doen voor leningen en kosten te vermelden bij kredietkaarten en dergelijke meer.

Zo kan je vanuit je eigen woning aan de slag en hoef je zelfs niet meer naar een bankkantoor te gaan. Daarom dat er nu ook al heel wat internet banken bestaan. Zij werken zonder kantoren, maar staan wel ter beschikking via email en telefoon als je hulp nodig hebt.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.