Een creditcard aanvragen? Fluitje van een cent!

Denk niet dat je een ellenlange vragenlijst moet invullen als je een creditcard wil aanvragen. De procedure is dezer dagen heel wat eenvoudiger en zeer eenvoudig. Je hoeft er zelfs al niet meer de deur voor uit te komen, van luxe gesproken. Dankzij het internet kan je nu zeer makkelijk diensten van een bank bekijken en eventueel aanvragen. Hoe dat allemaal in mekaar zit ontdek je in dit artikel.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Banken hebben de weg van het internet al even gevonden. Je kan zo alle informatie bekijken en diensten vergelijken. Dat is net het gemak dat je krijgt met het internet, alle informatie staat zomaar af te lezen. Ook naar kosten toe is het een aanrader. Voor creditcards kan je de kosten en voorwaarden lezen op de site. Lening simulaties zijn erg in trek omdat je in enkele seconden kan zien hoeveel een lening je zal kosten. PC banking is ook al jaren in gebruik en dat vinden klanten zeer handig. Je kan zelf in je eigen tijd je geld beheren, ook al moet je daar een kost voor betalen.

En daar gaat het vaak om bij banken, hoeveel kosten moet je betalen voor een dienst. Dat ligt vaak al vast op voorhand dus je kan dat lezen op de website. Klik even door naar de pagina over creditcards en je zal snel zien hoe het in mekaar zit. Je krijgt een overzicht te zien van welke kaarten er beschikbaar zijn. Hier moet je eerst eens bekijken welke voor jou geschikt is. Een standaard creditcard is vaak voldoende, met een uitgavelimiet van rond de 1250 euro. Wil je meer dan kan je die later verhogen, of een andere versie nemen met meer opties inbegrepen. Het is maar hoe je de creditcard wil gebruiken, is het voor enkele aankopen per jaar of frequent gebruik. Er zijn ook creditcards die je enkel online kan gebruiken of met alle opties voorzien die je kan meenemen op reis.

Om een creditcard aan te vragen ga je dus naar een website van een bank en vul je het formulier in. Je moet daar de standaard zaken invullen zoals je naam en adresgegevens. Maar ook je financiële situatie kan gevraagd worden. Bij creditcards is het zo dat je op krediet kan kopen, dus tussen aankoop en betaling zit er ongeveer een maand. Je moet de bank zekerheid geven dat je de aankopen dan ook kan terug betalen. Stuur enkele loonfiches door van de laatste maanden, zodat de bank kan zien hoeveel inkomsten je hebt. De aanvraag is dus snel klaar en je mag spoedig een antwoord verwachten.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.