Wat is het verschil tussen een debit card en een kredietkaart?

Er zijn twee soorten betaalkaarten die veel mensen beide gebruiken, de debit card en een kredietkaart. Wat is nu het verschil tussen deze twee kaarten? Ze hebben al een ding gemeenschappelijk en dat is dat je met beide betalingen kan doen. Zowel in winkels als via het internet. Het eigenlijke verschil zit hem in de afhandeling van de betaling. Het geld bij een kredietkaart gaat niet direct van je rekening.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Een debit card hebben de meeste mensen wel. Een betaling met bancontact is zeer populair nu. Het vervangt het cash geld van vroeger. Het is veel veiliger geworden op deze manier. Je moet ook niet meer staan tellen aan de kassa van een winkel, of eerst geld afhalen in de bank. Die tijden zijn al enige tijd voorbij. Ook naar diefstal toe kan je je minder zorgen maken. De dief zou al de kaart én de pincode moeten kunnen achterhalen. Er zijn steeds manieren, maar in vergelijking met cash geld is het toch al een verbetering. Een bankkaart is gekoppeld aan je zichtrekening waar je loon op komt. Zo weet je dat je steeds betalingen kan doen zonder te moeten vrezen voor een weigering. Het is pas als je onder nul euro gaat dat een betaling geweigerd kan worden.

Dat zal niet zo snel het geval zijn met een kredietkaart. Hiermee koop je op krediet, wat zoveel wil zeggen als vandaag kopen en het geld de volgende maand van je rekening zien gaan. Het is een handige manier om grote bedragen uit te geven en jezelf even de tijd te gunnen toch het geld bij mekaar te krijgen. Ook om het einde van de maand te overbruggen, als je rekening wat lager staat, kan een kredietkaart nuttig zijn. Er zijn twee bekende merken van kredietkaarten, dat zijn Visa en Mastercard. Beide doen precies hetzelfde, je moet hier gewoon een keuze in maken. Alsook in het type van kredietkaart. Je hebt de standaard versie, maar ook uitgebreidere versies. Daar zie je een verschil in uitgavelimiet, verzekering en locatie gebruik. Een kredietkaart die je wereldwijd kan gebruiken met een hoge uitgavelimiet zal meer kosten dan een standaard kaart.

Je kan beide kaarten samen gebruiken. Zo doen de meeste gezinnen dat. Zeker voor op reis te gaan is een kredietkaart vele malen interessanter. Je hebt nog bescherming via de verzekering en met de uitgavelimiet blijf je niet onnodig veel geld uitgeven. De uitgaven gaan ook maar pas een maand na de reis van je rekening. En zo heb je opnieuw wat tijd om op je effen te komen, financieel dan.

Heb je nog niet allebei de kaarten, dan kan je overwegen om de ontbrekende aan te vragen. Dat kan via je vaste huisbank of een andere bank. Eerst eens goed vergelijken zodat je de kosten ziet van het gebruik. De aanvraag kan je via het internet doen. Makkelijk en snel een debit card of een kredietkaart bij je thuis.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.