Alle redenen om onmiddellijk een kredietkaart aan te vragen

Er zijn tal van redenen om vandaag nog een kredietkaart aan te vragen. De voornaamste reden is dat je op krediet kan kopen. We leggen dit verder uit in het artikel. Veel mensen en gezinnen heb niet meer genoeg aan enkel een bankkaart met bancontact. Hiermee gaat het geld direct van je rekening en soms heb je wat meer ademruimte nodig. Het zijn financieel soms lastige tijden en dan wil je je geld zo flexibel mogelijk kunnen inzetten.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Banken hebben dat goed begrepen en hebben de laatste jaren hun aanbod aangepast. De noden van de mensen en klanten zijn anders geworden en een bank groeit daarmee mee. Het is dan ook niet meer van deze tijd om enkel nog een bancontact in je portefeuille te hebben. Je wil ook een kredietkaart natuurlijk. Deze zijn in sommige gevallen gratis te gebruiken, bij speciale acties van een bank. Maar in de meeste gevallen betaal je hier een jaarlijkse bijdrage voor. Hoeveel dat precies is hangt af van het gebruik en type kredietkaart je hebt.

Voor wie de kredietkaart voor dagdagelijkse zaken wil gebruiken, is een standaard versie meer dan voldoende. Dan heb je een normale uitgavelimiet, rond de 1500 euro maandelijks. Dat is veel geld om uit te geven. In de meeste gevallen ligt dat bedrag ook rond de inkomsten. Zo kan je maandelijks alles ook terug betalen. Op krediet kopen is wel handig, maar je moet het ook kunnen terug betalen. Je kan met een kredietkaart vandaag iets kopen en het leuke is dat je het geld pas de volgende maand van je rekening ziet gaan. Je moet dit wel zien in het achterhoofd te houden, zodat je niet teveel aankopen doet, ook met andere bankkaarten. Het saldo op je rekening moet positief blijven.

Nog een reden is dat je verzekerd bent bij het gebruik van een kredietkaart. Als je iets aankoop en er loopt iets mis, bijvoorbeeld een artikel met beschadiging na levering, dan kan je de winkel hiervan op de hoogte brengen. Ontstaat er een geschil, dan kan je via de kredietkaart maatschappij de betaling bevriezen. Zo geraakt de winkel niet aan zijn geld tot er een oplossing voor beide partijen uit de bus komt. Je bent verzekerd tot een bepaald bedrag, vaak meer dan voldoende voor de gewone aankopen.

De aanvraag van een kredietkaart kan je bij eender welke bank doen. Nog een voordeel dus, zodat je niet al je diensten bij een bank afneemt. De kosten die je moet betalen voor het gebruik kunnen lager liggen bij een andere bank. Zo bespaar je op jaarbasis toch heel wat euro’s. Niet onbelangrijk in deze tijden. Vergelijk door de websites van banken te bezoeken en de kosten eens goed te bekijken.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.