Zo tik je snel een goedkope creditcard op de kop!

Als we een dienst afnemen of een artikel kopen dan gaan we vaak eerst vergelijken. De verschillende aanbieders hebben vaak andere prijzen en een andere service. Twee zaken waar we gevoelig aan zijn als consument. En terecht, want met het internet kan je alles opzoeken en met die informatie de juiste beslissing maken. Op vlak van creditcards wil je de beste voorwaarden. En dat is dus de goedkoopste creditcard die je kan vinden.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Bij het afnemen van een dienst bij een bank doe je er steeds goed aan eerst te vergelijken. De ene bank is de andere, zeker als het op kosten aankomt. Bijvoorbeeld voor een woonlening hoor je vaak verhalen van vrienden die meerdere banken spreken om dan uiteindelijk de goedkoopste eruit nemen. In zulke gevallen liggen de kosten ook een pak hoger natuurlijk, maar het principe blijft hetzelfde. Ook voor een creditcard moet je enkele banken met mekaar vergelijken. Dat kan makkelijk en snel via het internet. Want alle banken hebben een uitgebreide website tegenwoordig.

Al jaren gebruiken we online banking en dat hebben de banken verder uitgebreid. Je kan nu alle diensten bekijken via hun website, helemaal gratis. Je hoeft dus je woning niet meer uit te komen om nog iets van een bank gedaan te krijgen. De kantoren zijn er wel nog, voor mocht je toch liever een persoonlijk gesprek wensen. Maar de uitkomst blijft hetzelfde, je wil een goedkope creditcard afsluiten.

Neem er je laptop bij en bezoek enkele banken. Je hebt de gekende grootbanken die al jaren actief zijn en heel wat klanten hebben. Ook de nieuwe banken zijn interessant, zij zorgen voor een frisse wind in de sector. Maar ook de internetbanken hebben hun voordelen. Zij bieden de diensten enkel via internet aan. Voor hulp kan je ze bereiken via e-mail en telefoon. Aangezien er toch heel wat mensen geen nood hebben aan het persoonlijk contact, werkt dit uitstekend.

De aanvraag zelf van een creditcard kan je ook via de website van een bank doen. Het is zeer eenvoudig, met een handig formulier vul je alle gevraagde gegevens in en doorsturen maar. Het kan ook zijn dat je documenten van je inkomsten moet doorsturen. Loonfiches kunnen hier prima voor dienen. Om een creditcard te mogen gebruiken moet je inkomsten kunnen voorleggen. Omdat je op krediet koopt wil een bank zekerheid dat je de uitgaven kan terug betalen. Dus voorzie deze documenten bij de aanvraag, dan verloopt alles snel.

Het kan tot ongeveer twee weken duren eer je antwoord krijgt van de bank, na je aanvraag. Ze moeten enkele zaken bekijken, zoals je inkomsten, om een besluit te kunnen nemen. Is alles in orde dan krijg je bevestiging dat de kredietkaart onderweg is. Dit kan naar je thuis adres zijn of in een bankkantoor naar keuze.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.