Hoeveel krediet kan ik op mijn kredietkaart krijgen zonder loon?

Je hebt geen inkomsten maar je wil toch gebruik maken van een kredietkaart? Daar zijn oplossingen voor, een bank stelt zich vaak nog flexibeler op dan je zou denken. Alles hangt samen met het risico dat je meebrengt als klant. Als je niets hebt staan op je spaarboekje, dan zal een bank niet snel toehappen. Maar heb je wel nog wat geld maar je kan momenteel geen loonfiche voorleggen, dan toch kan je op krediet kopen.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

De regels zijn voor banken steeds strikter en strikter aan het worden. Iedereen die een dienst aanvraagt moet goede papieren hebben om het tot een goed einde te brengen. Bijvoorbeeld voor een woonlening moet je aan een resem zaken voldoen om alles in orde te krijgen. Het is de dag van vandaag niet anders, dus je kan er maar best goed geïnformeerd aan beginnen. Ook om een kredietkaart aan te vragen moet je eigenlijk inkomsten hebben. Omdat je vandaag iets kan kopen en het geld er pas de volgende maand van je rekening gaat, koop je dus op krediet. De bank staat in principe borg dat jij die uitgaven zal terug betalen. Maar bij de minste problemen, als jij het geld niet hebt, staat de bank ook voor een uitdaging. Een ganse procedure om jou als klant toch met het geld over de brug te laten komen. Niet iets wat je wil meemaken dus.

Om zonder inkomsten een kredietkaart te gebruiken kan je de bank laten zien wat er nog op je spaarrekening staat. Zo hebben ze een beeld van je financiële situatie en kunnen ze toch een kredietkaart uitgeven. Een andere optie is een prepaid kredietkaart. Hier is een bank al wat soepeler. Aangezien je dan je eigen geld eerst op de kredietkaart moet opladen, om het dan volledig op te gebruiken. Deze vorm wint meer en meer aan interesse. Omdat het voor sommige doelgroepen een goede formule is om toch op krediet te kopen.

Hoeveel uitgavelimiet je precies hebt, dat kan je makkelijk te weten komen. Als je navraag doet bij de bank en je situatie uitlegt, dan kan je informeren naar de uitgavelimiet. In normale gevallen ligt die rond de 1250 euro. Dus zonder loon kan dat lager liggen, maar nog steeds een aanvaardbaar bedrag om maandelijks te spenderen. Hou er rekening mee dat je je uitgaven de volgende maand weer moet terug betalen. Je moet dus goed bezig zijn met je budget om dit zo goed mogelijk te beheren. Met een kredietkaart heb je niet altijd een goed overzicht aangezien je geld pas een maand later van je rekening gaat.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.