Hier vind je de kredietkaart die het best bij je past!

Een kredietkaart kiezen lijkt een makkelijke klus, tot je eraan begint. Door het grote aanbod aan banken én kredietkaarten kan je wel eens het noorden kwijt raken. Welke kredietkaart past het best bij jouw situatie? Hoeveel wil je eraan uitgeven aan jaarlijkse bijdrage en welke extra verzekering wens je erbij? Heel wat vragen waar je waarschijnlijk nog niet over nagedacht hebt. Neem dit artikel eens door en je bent weer helemaal op de hoogte.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Een kredietkaart is een extra betaalmogelijkheid. Wel met dat verschil dat je deze over de ganse wereld kan gebruiken. Er zijn twee voorname merken, Visa en Mastercard. Beide hebben dezelfde werking, maar je moet hier al een keuze gaan maken. Begin vooral eens na te gaan waarom je de kredietkaart nodig hebt. Is het om een betaling te maken in de plaatselijke supermarkt, één keer per maand. Om een sporadische aankoop via het internet mee te betalen. Of ben je een fervente reiziger voor plezier of zaken en heb je een betrouwbaar betaalmiddel nodig. Voor alle drie de opties heb je een keuze aan kredietkaarten.

Je hebt niet alle opties en verzekeringen nodig als je de kredietkaart alleen maar in de buurtwinkel wil gebruiken. Dan is een standaard uitgavelimiet voldoende van ongeveer 1250 euro per maand. Wil je wereldwijd gaan, dan is een kredietkaart met alle opties wel een goed idee. Omdat je dan aan de andere kant van de wereld bent en je niet weet wat er kan gebeuren. Cash geld moet je daar niet meenemen. Een bankkaart of kredietkaart is hier wel aan te raden.

Om er eentje aan te vragen kan je bij je vaste huisbank kijken. Maar neem ook een kijkje bij andere banken. Aangezien je kosten moet betalen is het raadzaam de kredietkaart te kiezen waar je het minst voor moet betalen. Je moet niet al je rekeningen verhuizen als je elders een kredietkaart wil aanvragen. Je kan perfect bij meerdere banken diensten hebben lopen en je loon bij een andere vaste bank gestort krijgen. Eens je de aanvraag indient zal de bank nagaan of je wel een kredietkaart aankan. Je moet inkomsten kunnen voorleggen, aangezien je de uitgavelimiet moet kunnen terug betalen. Als je maandelijks 1500 euro als limiet krijgt moet je dat bedrag ook als inkomsten verdienen. Hou dus enkele loonfiches bij de hand als je in het gedeelte van inkomsten zit.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Naar verzekering van een kredietkaart is het belangrijk om te weten tot welk bedrag je gedekt bent. Gaat er een aankoop verkeerd, bijvoorbeeld via het internet, dan ben je gedekt tot een bepaald bedrag. Dan zal de kredietkaartmaatschappij het bedrag blokkeren tot er een oplossing uit de bus komt. Ben je opgelicht geweest, dan is het mogelijk dat je het bedrag terug krijgt via de verzekering.

Let op: geld lenen kost ook geld.