Kredietkaarten: snel een eenvoudig betalen, online en op reis!

Een gewone bankkaart kennen we en hebben we allemaal. We zouden niet meer zonder kunnen. Als vervanging van cash geld heeft dit echt al voor veel gemak gezorgd. Nog een stapje verder is de kredietkaart. In veel opzichten gelijkend met de bankkaart, maar er zijn toch nog wat verschillen op te merken. Je kan op krediet betalen, vandaag een aankoop verrichten en pas een maand later gaat het van je rekening. En het is een wereldwijd aanvaard betaalmiddel.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Kredietkaarten bestaan al vele jaren, maar toch blijven ze populair en worden er heel vaak nog nieuwe aangevraagd. Er bestaan twee bekende merken, Visa en Mastercard. Je zal deze namen wel al eens gezien hebben, als sponsor of gewoon in een bankkantoor. Want elke bank heeft ze in het dienstenaanbod. Ze doen beide net hetzelfde, het zijn gewoon twee verschillende aanbieders. Om toch een verschil op te noemen tussen deze twee merken, Visa was voor Mastercard op de markt. Als je er eentje wenst aan te vragen dan kan je dit bij eender welke bank doen. Je krijgt nu de vrijheid om alle bankzaken bij je huisbank te laten en een kredietkaart bij een andere aan te vragen. Via domiciliëring zal het geld dan van je rekening gaan. Jij als klant ervaart dus alle gemak.

Dankzij het internet hoef je ook niet naar een bankkantoor meer te gaan. Je kan een kredietkaart aanvragen via de website van een bank. Geef alle gevraagde gegevens door en je aanvraag zal verwerkt worden. Bij die aanvraag zal je ook een bewijs van je inkomsten moeten doorsturen. Dat kan via een loonfiche. Een bank wil zekerheid dat je de uitgaven ook kan terug betalen. Het risico in een klant moet steeds zo laag mogelijk blijven. Vandaar ook de uitgavelimiet. Standaard staat die op ongeveer 1500 euro. Dat bedrag moet je dus ook maandelijks aan inkomsten hebben.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Een kredietkaart vraag je aan op basis van je profiel. Koop je vaak online en ben je veel op reis? Of maar een van beide. Sowieso is een kredietkaart een goede keuze. Je geniet bescherming door de extra verzekering en je hebt een betrouwbaar betaalmiddel als je aan de andere kant van de wereld bent. Het kopen via het internet gaat echt in stijgende lijn. Jaarlijks stijgen de bestellingen nog en dus heb je een goede betaalmanier nodig. Naast bancontact, paypal en nog andere is kredietkaart een van de meest gekozen betaal mogelijkheden. Dankzij de 3 cijferige code op de achterkant van de kredietkaart heb je nog een extra beveiliging. Op reis heb je ook nood aan een veilige betaalkaart. Je wil dat je betalingen doorgevoerd worden als je een aankoop wil verrichten.

Let op: geld lenen kost ook geld.