Zo kan je optimaal profiteren van een prepaid kredietkaart!

Het gemak van een kredietkaart ken je al. Je kan er overal ter wereld mee betalen, in alle veiligheid. Het is een prima betaalmiddel naast de gewone bankkaart. Nog net iets anders is de prepaid kredietkaart. Hier zet je een bedrag op de rekening van de kredietkaart welke je dan volledig kan opmaken. Eens alles opgebruikt, dan kan je de kredietkaart niet meer gebruiken tot je er weer een bedrag op laat plaatsen.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Maar hoe kan je zo een prepaid kredietkaart nu optimaal gebruiken. Als je zeker weet dat je eentje nodig hebt dan kan je eens nagaan bij de banken. Wat zijn de voorwaarden om er eentje in handen te krijgen en welke kosten zijn eraan verbonden. Elke dienst die je afneemt bij een bank moet je betalen. Ook voor een prepaid kredietkaart is dit dus zo. Hoeveel die kosten zijn hangt af van bank tot bank. Vergelijk eenvoudig door de websites van banken te bezoeken en de kosten te noteren.

Om een prepaid kredietkaart te verkrijgen moet je dus vaste inkomsten hebben. Het is van dat geld dat de bank je zal toelaten een kredietkaart te gebruiken. Als je er een bedrag op plaatst dan komt dat van jouw rekening. Voor jou is het een voordeel omdat je het gemak hebt van een kredietkaart. En voor de bank is er geen gevaar, want ze schieten geen geld voor. Bij een normale kredietkaart koop je allerlei zaken op krediet en betaal je pas de maand nadien. Hier heb je dan ook een uitgavelimiet die je niet kan overschrijven. Bij de prepaid versie plaats je er een bedrag op, zoveel je maar wenst en gebruik je dat op via eender welk kanaal. Ga je op reis of voor het online winkelen, het kan allemaal.

Een prepaid kredietkaart krijg je vaak als je geen standaard kredietkaart mag gebruiken. Omdat je geen vast inkomen hebt, of niet voldoende inkomen. Het is dan een veilige manier voor bank en klant om toch op krediet te kunnen kopen. Je hebt ook een pin code die je moet intoetsen bij betalingen. En ook een controle nummer achteraan op de kredietkaart om eventueel online betalingen uit te voeren.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Heb je betere voorwaarden gezien bij een andere bank om een prepaid kredietkaart te bekomen? Dan kan je daar de aanvraag indienen. Je hoeft dan niet alle rekeningen en bestaande bankkaarten te veranderen. Gebruik de prepaid via een andere bank en stort geld vanop je vaste zichtrekening. Zo makkelijk kan het gaan. Dankzij de vele online toepassingen kan je dit gewoon vanop de computer in orde maken. Bepaal zelf hoeveel geld je op de kredietkaart zet, voer betalingen uit tot wanneer de kaart leeg is en vul dan weer gewoon bij.

Let op: geld lenen kost ook geld.