Dit zijn de banken die een gratis kredietkaart aanbieden!

Een gratis kredietkaart, het is mogelijk en er zijn heel wat banken die ze aanbieden. Hoe je eentje kan verkrijgen dat ontdek je in dit artikel. Is gratis ook echt gratis of moet je er toch nog ergens kosten voor betalen? Dat is maar de vraag natuurlijk. We helpen je dit allemaal uit te dokteren zodat je van het gemak van een kredietkaart kan genieten. Zoek je bij je vaste huisbank of ga je toch elders kijken?

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Normaal zou je moeten betalen voor een kredietkaart, maar er zijn ook banken die een gratis versie aanbieden. Je kent de voordelen al van een kredietkaart? Indien niet, dan sommen we die hier nog eens graag op. Het eerste voordeel en vrij logisch is dat je op krediet kan kopen. Als je vandaag iets koopt dan gaat het geld pas volgende maand van je rekening. Zeer handig om het einde van de maand te overleven of om grote kosten te spreiden. Net daarom kent de kredietkaart zoveel succes naast de standaard bancontact.

Een tweede voordeel is dat het een wereldwijd aanvaard betaalmiddel is. In elke winkel of restaurant waar ook ter wereld zal je betaling lukken. Een gewone bankkaart kan daar al eens geweigerd worden. Dus voor wie jaarlijks reist, voor plezier of werk, is dit een ideale oplossing. Nog een voordeel is dat je extra uitgaven kan doen. Met een kredietkaart kan je nog een vastgesteld bedrag uitgeven naast de uitgaven met je bankkaart. Je hebt een uitgave limiet met een kredietkaart die je maandelijks kan uitgeven. Het spreekt voor zich dat je die ook moet terug betalen natuurlijk. Een gratis kredietkaart heeft vaak ook een standaard uitgave limiet, voldoende om de meeste zaken aan te kopen.

Als je een keuze moet maken, dan moet je eerst kiezen tussen twee merken kredietkaarten, visa en mastercard. Elke bank heeft dit in het aanbod, ook je huisbank of andere banken. Je hoeft gelukkig niet meer naar een bankkantoor te gaan om kredietkaarten te vergelijken. Alles staat nu ook op de websites van banken. Open je laptop en ga aan het vergelijken. Aangezien je zoekt naar een gratis kredietkaart kan je vergelijken naar andere eigenschappen zoals uitgavelimiet en voorwaarden. De uitgave limiet ligt vaak rond de € 1500 euro. Bij een gratis versie kan dit iets lager liggen, maar nog steeds voldoende om je maandelijkse uitgaven te doen dus.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

De voorwaarden om een kredietkaart te verkrijgen zijn dat je meerderjarig bent en dat je een inkomen moet hebben. De uitgaven van een kredietkaart moet je kunnen terug betalen, een bank wil zo laag mogelijk risico in elke klant. Als je de aanvraag indient moet je dus een loonfiche kunnen voorleggen. Dan ziet een bank direct waar je werkt, hoe lang al en hoeveel de inkomsten precies zijn. Op basis van die gegevens kan een bank je aanvraag verwerken en eventueel goedkeuren.

Let op: geld lenen kost ook geld.