Kredietkaarten vergelijken: vind je ideale aanbieder, en bespaar!

Je kan makkelijk een dienst aanvragen bij een bank. Naast de talrijke kantoren waar je terecht kan, zijn er ook de websites waar je alle informatie kan lezen. Maar tegenwoordig kan je via die website ook een dienst aanvragen. Bankkaarten en bankrekeningen aanvragen, PC banking en lening simulaties. Maar ook om leningen te vergelijken ben je best af via een website van een bank. Je hoeft er je deur niet meer voor uit te komen en dus bespaar je heel wat tijd.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Mocht je denken dat er geen verschil zit op een kredietkaart, dan moeten we je toch tegenspreken. Er zijn namelijk enkele belangrijke verschillen in de opties van een kredietkaart. Veel hangt af voor wat je ze wil gebruiken. Het is zoals met vele andere zaken dat je een standaard versie kan aanvragen, maar ook een versie met meer opties. Wil je de kredietkaart gebruiken voor online aankopen te betalen en een sporadische aankoop in een buurtwinkel. Dan heb je geen kredietkaart nodig met alle opties en alle mogelijke verzekeringen. Je kan wel een all-in versie gebruiken als je vaak op reis bent en dus een betrouwbaar betaalmiddel nodig hebt. Dat is dus een eerste stap waar je over moet nadenken.

Kredietkaarten kan je bij elke bank krijgen. Aangezien je kosten moet betalen kan je ook op dat punt vergelijken. Je dient een jaarlijkse bijdrage te betalen afhankelijk van de versie van kredietkaart die je hebt. Kijk dus verder dan je vaste huisbank alleen want het kan net zijn dat die iets hogere kosten aanrekenen. Dankzij het internet heb je snel alle banken bekeken en weet je ook wat de kosten zijn voor jouw geliefkoosde kredietkaart. Nog een verschil zijn de merken van kredietkaarten we je uit moet kiezen. Er zijn twee zeer bekenden merken: Visa en Mastercard. Beide doen precies hetzelfde dus dit is meer een persoonlijke voorkeur als je eentje wenst aan te vragen. Om toch een verschil aan te geven, Visa bestaat langer en is dus iets bekender. Maar qua werking of betaalmogelijkheden wereldwijd zijn er geen verschillen.

Je hebt uiteraard nog verzekeringen die je kan extra afnemen. Mocht je een online betaling maken en je krijgt de bestelling niet thuis, of je artikel heeft beschadigingen. Dan kan je de verzekering aanspreken van je kredietkaart om zo het geld terug te krijgen of een oplossing te voorzien. Handig dus, maar weet wel dat je hier extra voor moet betalen. Elke kredietkaart heeft een standaard verzekering, alles wat je extra wil kost ook extra.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

De ideale aanbieder van een kredietkaart is dus een bank die je de laagste kosten kan aanbieden met de beste voorwaarden. Het spreekt voor zich dat je een inkomen moet hebben om een kredietkaart te kunnen aanvragen. Aangezien de betalingen met een kredietkaart altijd van je rekening gaan moet je ervoor zorgen dat er op die rekening voldoende geld komt te staan. Een inkomen moet eigenlijk de uitgavelimiet dekken van een kredietkaart.

Let op: geld lenen kost ook geld.