Alle soorten kredietkaarten op een rij: deze past bij jou!

Wist je dat er verschillende soorten kredietkaarten bestaan? Welke dat precies zijn ontdek je in dit artikel. Het is zo dat banken moeten meegroeien met de noden van hun klanten. En dat is in de laatste jaren heel erg veranderd. Niemand die wist dat de wereld zo ging veranderen dankzij het internet, maar we dragen er allemaal de voordelen van. Meer concurrentie op veel vlakken en heel wat toepassingen die ons leven makkelijker maken. Ook om een kredietkaart aan te vragen heb je nu enkele manieren.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

In soorten heb je heel wat keuze, maar in merken is dat een stuk minder. Gelukkig maar, anders zou het als potentiële klant onduidelijk worden. De twee bekendste merken van kredietkaarten zijn Visa en Mastercard. Alle banken bieden deze aan, dus de keuze valt voor een van beide. Ze hebben allebei dezelfde eigenschappen en gemakken van een kredietkaart, dus op zich maakt het merk nog geen rol. Wat wel belangrijk is zijn bijvoorbeeld de kosten die je voor de kredietkaart jaarlijks moet betalen, de uitgavelimiet die je hebt en welke verzekeringen je erbij krijgt.

De uitgavelimiet van een kredietkaart staat standaard op een bedrag rond de € 1500,00. Meer dan voldoende voor de doorsnee gebruiker. Het gebruik ervan gaat vaak over winkelen, in de buurt of online en reizen. Eender waar ter wereld heb je dan een betaalmiddel welke zeker aanvaard zal worden. Heb je nood aan een hogere uitgavelimiet, dan kan je een vragen om die limiet te verhogen of om een kredietkaart te nemen met meer mogelijkheden. Daar betaal je dan jaarlijks ook een grote bijdrage voor. Vraag goed na wat die kosten zijn, zodat je een duidelijk beeld hebt op voorhand. Als je vaak reist is dit wel interessant, want je maakt dan meer kosten dan normaal. Als je dan weet dat je een hogere uitgavelimiet hebt, of zelfs een ongelimiteerde dan kan je zorgeloos reizen.

De kosten van alle soorten kredietkaarten kan je makkelijk vergelijken. Surf naar de websites van enkele banken en klik door naar de pagina over hun aanbod van kredietkaarten. Daar zie je alles staan qua informatie en de kosten. Zoek er de kredietkaart uit die jij wil gaan gebruiken en vergelijk dit met andere banken. Zelfde uitgavelimiet en lagere of hogere kosten? Zo heb je snel alle soorten kredietkaarten vergeleken. In een bankkantoor kunnen ze je ook verder helpen, maar dit neemt helaas heel wat tijd in beslag.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Zeer handig aan een kredietkaart is is dat je een verzekering hebt. Bij een aankoop die verkeerd loopt, bijvoorbeeld een defect artikel gekregen, kan je de verzekering aanspreken. Zij kunnen je dan verder helpen door de betaling te blokkeren. Zo sta je als consument zeker in je schoenen en heb je hulp van je bank en de kredietkaart maatschappij.

Let op: geld lenen kost ook geld.