Welke Mastercard past bij jou? Wij deden de vergelijkende test!

Voor wie denkt dat er maar een versie is van de Mastercard, dan moet je dit artikel zeker verder lezen. Er zijn standaard kredietkaarten van Mastercard, maar je hebt ook uitgebreidere versies. Elke persoon is anders en heeft andere opties nodig als het aankomt op betalen. Denk maar aan het gebruik ervan. Jij wil ze gebruiken voor online aankopen te doen. Iemand anders wil er een jaar mee op reis trekken.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Net zoals je een maat moet kiezen bij het kopen van een tshirt of schoenen moet je ook op zoek naar een mastercard die het best bij je past. En dan gaat het over het gebruik ervan. Wil je de mastercard gebruiken om in lokale winkels te betalen en af en toe een internet aankoop te doen? Of is het eerder voor op reis te gebruiken, als hobby of voor zaken. Het kan beide, maar feit is dat je een betrouwbaar betaalmiddel wenst te gebruiken. Niemand wil nog rondlopen met cash geld, het is gevaarlijk en je hebt er geen vat op. Als je een impulsaankoop doet dan moet je weer geld afhalen. En dat kan ook geld kosten in het buitenland.

Een mastercard is daarom dus de ideale oplossing. Deze kredietkaart is overal bekend en je betaling zal ook overal ter wereld lukken. De tegenhanger van de mastercard, visa is een ander merk maar doet net hetzelfde. Maar aangezien je al de keuze gemaakt hebt voor de mastercard, gaan we daarmee verder.

Elke bank heeft deze in hun dienstenaanbod, dus je moet al niet zoeken om er eentje te vinden. Gebruik het internet om alle informatie al eens te lezen. Je zal zien dat er meerdere opties mogelijk zijn als het gaat over een mastercard. Nu moet je vergelijken welke optie het best bij je past en die keuze aanvragen. Kijk goed naar de belangrijkste zaken. Dat zijn de uitgavelimiet, verzekering en kosten die je moet betalen. De uitgavelimiet is het maandelijks bedrag welke je met de mastercard kan uitgeven. Standaard is dat ongeveer 1250 euro. Vaak voldoende voor de gewone gebruiker. Maar als je op reis bent dan kunnen de kosten hoger oplopen, zeker als je je hotel moet betalen. Dan kan een hogere versie of een aanpassing van de limiet wel een goed idee zijn.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Elke kredietkaart heeft een verzekering, mocht er fraude zijn bij een aankoop. In dat geval kan je er dus beroep op doen. Dan kan het zijn dat het geld niet naar de verkoper gaat tot er een oplossing uit de bus komt. Vraag een mastercard aan via de website van de bank of ga naar een kantoor in de buurt.

Let op: geld lenen kost ook geld.