Een creditcard, wat is dat precies? Krediet was nog nooit zo goedkoop!

Als je nog niet weet wat een creditcard precies is, dan ben je op het juiste artikel terecht gekomen. Met een creditcard kan je op krediet kopen. Dat wil zeggen dat je vandaag iets met die kaart kan betalen maar dat je pas een maand later het geld van je rekening ziet gaan. Handig dus als je een groot bedrag wenst uit te geven of je wil een moeilijke periode overbruggen, op financieel vlak dan. Hoe kan je zo een creditcard verkrijgen en ben jij wel een geschikte kandidaat?

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Een gewone bankkaart heeft iedereen. Hiermee voer je betalingen uit in winkels, via het internet, eventueel op reis. Maar met deze kaart, ook wel bancontact geheten, gaat het geld van de betaling direct van je rekening. Voor de kleine boodschappen is dit dus niet zo erg. Maar voor een groot bedrag zie je het saldo van je rekening ineens veel lager staan. Als je dan je huishuur of lening moet afbetalen en je saldo staat hiervoor te laag, dan kan je in de problemen komen. Als je dan met een creditcard zou betalen, dan heb je dit probleem niet. Want het geld van de aankoop gaat pas de volgende maand van je rekening. Maandelijks is er steeds een vaste dag waarop alle uitgaven gemaakt met de creditcard van je zichtrekening gaan. Zo weet je dus dat je op die dag voldoende geld op je rekening moet hebben om hier niet met een negatief bedrag te zitten.

Je kan perfect een bancontact en een creditcard samen gebruiken. De ene voor de dagdagelijkse aankopen, en de andere als de bedragen wat hoger liggen. Ook voor het internet kan je een creditcard gebruiken. Het is zeer veilig dus daar moet je geen zorgen om maken. Naast de gebruikelijke pincode heb je ook nog een extra code, die achteraan op de kaart staat. Een drie cijferig getal welke gevraagd zal worden als je een aankoop via het internet doet. Zo kan de webshop de link liggen van wie de kaart is en heeft het alle nodige informatie. Jij ziet dan de volgende maand het geld van de rekening gaan.

De pincode van de kredietkaart ontvang je samen met de kredietkaart na de aanvraag. Deze bestaat uit 4 cijfers. Het is aangeraden om dit direct aan te passen naar een makkelijk te onthouden pincode. Gebruik voor elke kaart een andere pincode. Mocht je slachtoffer zijn van diefstal en de dief je code kunnen bemachtigen, dan mag het niet gebeuren dat deze betalingen kan doen met al je kaarten. Bel card stop als je merkt dat een of meerdere van je bankkaarten verdwenen zijn. Dan kan niemand nog met de kaart iets doen.

Ontdek hier de meest geschikte kredietkaart voor jouw profiel!

Om een creditcard te kunnen gebruiken moet je minsten 18 jaar oud zijn en een job hebben. Aangezien je op krediet koopt moet je kunnen aantonen dat je de uitgaven ook weer kan terug betalen.

Let op: geld lenen kost ook geld.