Snel en eenvoudig een kredietkaartnummer aanvragen!

Elke bankkaart of kredietkaart heeft een nummer. Zo kan er direct een link gelegd worden met de eigenaar van de kaart. Een kredietkaartnummer bestaat uit een reeks cijfers die op de kaart vermeld staan. Deze kan je dan gebruiken om aankoop uit te voeren. Via het internet zal je hier naar gevraagd worden. Samen met de drie cijfers op de achterkant van de kredietkaart zal de transactie geslaagd zijn.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Als je een kredietkaart aanvraagt dan krijg je automatisch het kredietkaartnummer erbij. Je krijgt de kaart niet onmiddellijk, de bank moet de aanvraag eerst verwerken. Vaak duurt het ongeveer twee weken eer je kaart thuis krijgt of kan ophalen in een bankkantoor. Een bank moet eerst nagaan of je wel een goede kandidaat bent om een kredietkaart te kunnen gebruiken. Het gaat hier over betalen op krediet, dat wil zeggen nu iets aankopen en pas volgende maand gaat het bedrag van je rekening. Een bank zal je geen kredietkaart geven als je niet alles kan terug betalen. Dus moet je een job hebben met voldoende inkomsten zodat je de uitgaven ook kan terugbetalen.

Als je naar een bank stapt om een kredietkaart aan te vragen dan neem je best enkele loonfiches mee van de laatste maanden. Op basis daarvan zal de bank snel zien of je een goede kandidaat bent of niet. Als je een vaste job hebt hoef je je niet te veel zorgen te maken uiteraard. Je kan tegenwoordig een aanvraag ook indienen via de site van de bank. Ook hier heb je de optie om documenten mee te sturen via een oplaadformulier. Op die manier kan de verwerking sneller gebeuren en heb je ook sneller een antwoord.

Een kredietkaart staat ook op naam. Jij bent de enige eigenaar en alleen jij mag ze dus gebruiken. Aangezien je ook een pincode krijgt heb je een beveiliging. Bij betalingen in winkels en via het internet kan je deze gebruiken. Via het internet zal je soms ook gevraagd worden naar de drie cijfer code achteraan op de kredietkaart. Die code geeft je dus nog een extra zekerheid zodat er niemand anders betalingen kan uitvoeren met je kredietkaart;
Zowel Visa als Mastercard, de twee bekendste merken van kredietkaarten bevatten een kredietkaartnummer. Dit nummer verschilt van je gewone bankkaart, maar het is wel verbonden met je bankrekening. Aangezien dat betaling met een kredietkaart afgenomen worden van je zichtrekening worden deze twee bij aanvraag aan mekaar gekoppeld. Je kan trouwens kiezen een kredietkaart bij een andere bank aan te vragen en je zichtrekening bij een andere bank te houden. Via domiciliëring zal de terug betaling dan verlopen.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.