Alles wat u moet weten over betalen met een creditcard!

Het betalen met een creditcard geeft vele voordelen. De voornaamste is dat je op krediet kan kopen. Een interessante vorm voor veel mensen aangezien je de betaling voor een maand kan uitstellen. Maar er zijn nog voordelen, die we in dit artikel bespreken. Heb je nood aan meer informatie dan kan je je hier volledig informeren.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Naast een gewone bankkaart die met bancontact werkt heb je dus ook een creditcard die je overal kan gebruiken. In winkel, via het internet of aan de andere kant van de wereld. Dat is het gemak van een kredietkaart, dat je op elke plek ter wereld een betaling kan uitvoeren. In vergelijking met een gewone bankkaart is dit al een verschil. Want bancontact is nog niet overal aanvaard. Een creditcard heeft ook dezelfde werking, namelijk een pincode die je kan gebruiken. Deze 4 cijferige code krijg je van bij de aanvraag. Het is best deze aan te passen naar een code die alleen jij kent. Dit om fraude te voorkomen.

Ook als je via het internet koopt met je creditcard heb je een extra beveiliging. Er kan dan gevraagd worden naar de CVV code, dat is een 3 cijferige code die achteraan op de creditcard staat. Zo kan de winkel de juiste betaling maken. En jij bent opnieuw zeker dat niemand anders met jouw creditcard een betaling doet. Mocht je toch slachtoffer zijn van fraude of diefstal, bel dan zo snel mogelijk card stop.

De aanvraag van een creditcard kan je via het internet doen. Bij eender welke bank tegenwoordig, want banken stellen zich flexibel op dezer dagen. Als jij een creditcard wil bij een andere bank dan je vaste huisbank, dan is dat mogelijk. De aanvraag kan je doen via de website van een bank, stuur alle gevraagde gegevens door en je krijgt snel antwoord. Reken op ongeveer twee weken verwerkingstijd door de bank, vooraleer ze je een antwoord geven. Als je met alles in orde bent, dan mag je positief antwoord verwachten. Dat wil dus zeggen dat je minstens 18 jaar bent en ook enkele loonfiches kan voorleggen.

Het betalen met een creditcard is dus even makkelijk als een andere bankkaart. Ze worden overal aanvaard en dat is een gemak. Zeker als je op reis bent en in een winkel iets wil kopen of op restaurant wil betalen. Dan kan dat makkelijk met een creditcard, visa of mastercard. De twee merken doen precies hetzelfde. Het is enkel een keuze maken uit de twee. Verder moet je ook nog kiezen uit welke creditcard je wil gebruiken. Er zijn standaard creditcards, maar er zijn er ook met meer opties en mogelijkheden. Ook die informatie is te lezen op de websites van de banken.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.