Een gratis creditcard: te mooi om waar te zijn, of realiteit?

Een gratis creditcard is zeker niet te mooi om waar te zijn. Je kan er zeker eentje krijgen bij eender welke bank. Je hoeft dus niet vast te blijven aan je huisbank, maar dankzij het internet kan je op vele plekken terecht. Een gratis creditcard heeft dezelfde voordelen als een betalende, er kunnen wel enkele verschillen zijn. Maar voor een normale gebruiker vaak meer dan voldoende. Ontdek er alles over in onderstaand artikel.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Een van de voornaamste verschillen zal de uitgavelimiet zijn. Een gratis creditcard kan je niet met alle opties krijgen maar meer dan voldoende voor normaal gebruik. De uitgavelimiet ligt rond de 1250 euro, die je maandelijks kan gebruiken. Je moet dus in staat zijn de uitgaven ook kunnen terug te betalen. Daarvoor heb je inkomsten nodig. Bij de aanvraag van een creditcard moet je dus kunnen aantonen dat je alles kan terug betalen, aan de hand van enkele loonfiches. Die kan je met de aanvraag meesturen zodat de bank dit kan nakijken.

Als je dus een creditcard wil gebruiken voor aankopen in buurtwinkels en sporadisch via het internet, dan heb je met een gratis versie meer dan voldoende. Veel mensen gebruiken naast een gewone bankkaart ook nog een kredietkaart. Vooral het feit dat je op krediet kan betalen spreekt veel mensen aan. Vandaag iets aankopen wil zeggen dat je pas volgende maand het geld van je rekening ziet gaan. Zo kan je toch nog een grote aankoop doen of het eind van de maand overbruggen. Het is een grote hulp voor veel mensen.

In sommige gevallen zijn er ook beperkingen op waar je de gratis creditcard kan gebruiken. Het kan zijn dat je ze wel in België kan gebruiken, maar niet in de rest van de wereld. Dat hangt af van de versie van je kaart, kijk hier dus goed naar als je de aanvraag wenst te doen. Via het internet is het snel gedaan, maar lees ook even de kleine lettertjes. Gratis is gratis, maar de beperkingen moet je er dan ook bij nemen.

Je kan een andere bank kiezen dan je vaste huisbank. Met het internet kan je echt heel wat dezelfde diensten bij meerdere verleners afnemen, en dus ook voor bankzaken zoals een creditcard. Je hoeft niet steeds al je rekeningen te verhuizen dan, maar gewoon de aanvraag in orde maken en een rekening opgeven waar je loon op komt. Zo weet een bank waar ze je uitgaven kunnen terug halen.

Het is dus perfect mogelijk een gratis creditcard te krijgen. Zeker als je inkomsten kan voorleggen dan zal een bank je deze zeker verlenen. Doe de aanvraag via het internet, zo bespaar je heel wat tijd en moeite.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.