De prepaid creditcard: hierop moet je letten!

Een creditcard gebruiken is zeer handig dezer dagen. Je kan op krediet kopen en je hebt er een extra betaalmethode bij. Maar niet iedereen kan een creditcard krijgen. Door financiele problemen en dergelijke meer kan een bank je weigeren. Wat dan wel mogelijk is, is een prepaid creditcard. Deze heeft dezelfde gemakken van een gewone creditcard, maar je werkt op een prepaid manier. Hoe dit alles in mekaar zit ontdek je in dit artikel.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Het kan gebeuren dat je een creditcard wenst aan te vragen in een bank, maar een negatief antwoord krijgt. Het heeft dan geen zin om daarmee in je hoofd te blijven zitten. Kijk dan verder naar een prepaid creditcard, misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar wel al enige tijd in het aanbod van de banken. Net omdat er een groot deel mensen uit de boot valt, is er toch een manier in het leven geroepen om klanten van de voordelen van een creditcard te laten genieten.

Je kan dus nog steeds op krediet kopen, het grote voordeel aan een creditcard. Maar het verschil is dat je dus prepaid zal gaan werken. Dat wil zeggen dat je op voorhand een bedrag moet storten op je rekening. Hoe groot dat bedrag is hangt volledig van jezelf af. Heb je een klein bedrag of groot bedrag uit te geven. Of wil je enige tijd kunnen rondkomen enkel met de prepaid creditcard. Het is maar hoe je ze wil inzetten. Is het om elke dag te gaan winkelen in de buurtwinkel en via het internet of wil je ze ook meenemen op reis. Ga dus goed na hoe je ze wil gebruiken en welk bedrag je op een termijn zal opgebruiken. Eens het prepaid geld op is kan je de kaart even niet meer gebruiken. Totdat je opnieuw een geld storting doet natuurlijk.

Ook voor het gebruik van een prepaid creditcard moet je kosten betalen. Dat hangt af van je gebruik natuurlijk. Het risico valt met een prepaid creditcard helemaal weg voor een bank. En dat is handig voor jou. Hoe je die kosten kan bekijken, dat is ook makkelijk. Gewoon via de website van de banken. Je doet er goed aan enkele banken te bekijken, zo kan je de kosten goed vergelijken en een prepaid creditcard aanvragen waar je zo weinig mogelijk aan moet uitgeven. Elke eurocent die je niet moet uitgeven aan zulke diensten kan je sparen voor andere zaken.

De keuze van bank hangt ook volledig van jou af. Dat moet niet meer je vaste huisbank zijn, maar dat kan ook een andere bank zijn. Dankzij het internet is het aanvragen van deze diensten veel makkelijker geworden en heb je veel meer vrijheid.

Ontdek hier de voordeligste kredietkaarten!

Let op: geld lenen kost ook geld.